2020

Fake Profielen op online Datingsites 2020


In 2019 was er veel te doen over online datingsites met fake profielen. Wanneer je op online dating sites zoekt, kom je vaak gelijk ook resultaten tegen waarin gelijk al fake profielen in staat vermeld. Door de vele klachten stelde de ACM een onderzoek in.

De vraag is hoe staat het er naar een jaar voor? Wij van datingsiteradar.nl namen de proef op de som en gingen op onderzoek uit. We delen graag onze bevindingen. Zo bezochten we onder andere Seksbuddy.nl, Neukertjes.nu en datingsitechecker.nl

Seksbuddy.nl

Wanneer we naar de site Seksbuddy.nl gaan valt het gelijk op dat de site best verouderd eruit ziet. Dit betekent natuurlijk niet dat het ook oud is. Wat wel gelijk opvalt is dat je gelijk een mooie popup krijgt met de melding

” Deze profielen zijn voor entertainment doeleinden toegevoegd en fysieke afspraken zijn met deze profielen niet mogelijk.”

Dit zijn vaak de eerste tekenen van de aanwezigheid van fake profielen. Wanneer je verder in de algemene voorwaarden kijkt zie je

“De inhoud van de Website bestaat uit Profielen, bijdragen van Gebruikers en Entertainmentprofielen en advertenties.”

Voor 80% weten we zeker dat er hier nog steeds gebruik wordt gemaakt van fake profielen. Binnenkort zullen wij hier verder op in gaan. Dus blijf op je hoede.

Neukertjes.nu

We bezochten neukertjes.nu en kregen voor we de website zagen gelijk al een mooie popup. Hierin geeft de site zelf aan dat er gebruik wordt gemaakt fictieve profielen en dat fysieke afspraken niet mogelijk zijn.

“Deze website is niet geschikt voor minderjarigen en maakt tevens o.a. gebruik van fictieve profielen die uitsluitend bedoeld zijn voor entertainment doeleinden, fysieke afspraken zijn met deze profielen niet mogelijk.”

Wat verder opvalt is dat knop voor algemene voorwaarden best klein is en daardoor moeilijk te vinden. Verder is de opmaak van de algemene voorwaarden moeilijk en slecht te lezen door het kleur gebruik. Kortom het lijkt erop dat men de belangrijkste informatie probeert te verbergen. Wij vonden nog wel het volgende:

Zeker wat betreft de persoonlijke kenmerken als geslacht, geboortedatum en uiterlijk, om die
reden staan wij niet in voor de juistheid, volledigheid of waarheidsgetrouwheid van aangemaakte en deelnemende profielen, alsmede niet voor anderszins verstrekte informatie door gebruikers in de ruimste zin van het woord. Noch aanvaardt zij daarvoor enige verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid, waarbij vermeld dat onze service zowel natuurlijke als fictieve, gemodereerde profielen bevat die bijdragen aan entertainment doeleinden waarbij fysiek contact niet in alle gevallen mogelijk kan zijn. 

Kortom hier wordt eigenlijk duidelijk aangegeven dat profielen gemodereerd worden. Let goed op, de nieuwe richtlijnen van de ACM geven aan dat de website duidelijk moet aangeven wanneer je met een fictief / fake profiel te maken hebt.

Datingsitechecker

Ook enkele datingsite vergelijkers adverteren puur om inkomsten te vergaren. Zo viel ook Datingsitechecker op. Zo wordt ook gesteld in de advertentie disclaimer dat één van de factoren waarop geselecteerd wordt, inkomsten zijn afkomstig van de websites die ze promoten. Dit zijn veelal websites die, als je ze opzoekt op internet, er niet al te best uitkomen. Het is dus ook zeer raadzaam om jezelf breder te informeren dan klakkeloos op een enkele vergelijker af te gaan. In het bijzonder kun je bedrogen uitkomen omdat je wellicht verwacht dat er een betrouwbaar oordeel achter zit.

Op deze, en vele andere, datingsite vergelijkers is het enige belang het vergaren van inkomsten. Ongeacht welke site ze promoten, de site met het hoogste bod komt simpelweg bovenaan te staan. Wil je ook voorkomen dat je bedrogen uit komt? Bekijk hier betrouwbare datingsites

 

Dating nieuws
Wat gebeurt er op de datingradar?
Dating Fake
Meest Betrouwbare Datingsites 2020
Dating nieuws
50liefde.nl | Is dit wel echte liefde?
Momenteel zijn er nog geen reacties op dit artikel